Pełna oferta

Danie główne do wyboru:

• zupy:

◦ rosół

◦ rosół królewski

◦ orzechowa z tiftelami

◦ kremy (z grzankami lub bez):

• szparagowy

• borowikowy

• brokułowy

• pomidorowy

• cukiniowy

• drugie danie:

• juki nadziewane pieczarkami

• pieczona karkówka

• kotlet devolay

• pierś grillowana w sosie estragonowym

• kotlet schabowy

• rolada schabowa nadziewana (pieczarki, boczek, suszone pomidory, brokuły)

• kieszonka drobiowa nadziewana (pieczarki, brokuły, szpinak, mozzarella)

• sosy:

• pieczeniowy

• pieczarkowy

• estragonowy

• grzybowy

• surówki:

• czerwona kapusta

• marchew

• mizeria

• biała kapusta

• dodatki:

• ziemniaczki z wody

• frytki

• talarki

• kopytka opiekane

• risotto

• ryż

• kasza

• kluseczki

• desery:

• lody z bitą śmietaną i owocami

• gruszka po słowińsku

• szarlotka z bitą śmietaną

• przekąski ciepłe:

• zupy:

• gulaszowa

• strogonoff

• żurek

• kapuśniak

• barszcz z pasztecikiem

• dania na ciepło:

• pstrąg w migdałach

• filet z dorsza w cieście piwnym

• szaszłyki

• pałki drobiowe na ostro

• udka pieczone

• mix kotletów (devolay z serem, mielony z soczewicą, kotlet syryjski)

• przekąski zimne:

• półmisek mięs pieczonych:

• schab ze śliwka lub morelą, z pieczarkami

• pasztet z borowikami

• faszerowany boczek

• galantyna drobiowa z warzywami

• galaretki drobiowe

• nuggetsy w sezamie

• jajka nadziewane

• tortilla

• rolada szpinakowa 

• pomidorki lub świeże ogórki nadziewane twarożkiem

• dania rybne:

• śledź w dwóch odsłonach

• ryba po grecku

• ryba po japońsku

• sałatki:

• grecka z fetą i oliwkami

• gyros

• jarzynowa/zawijana roladka w szynce

• makaronowa z łososiem

• curry z ryżem i kurczakiem

• ser mozzarela z pomidorami

• brokułowa posypana słonecznikiem

• sałatka z piersi kurczaka, ananasa i selera naciowego

• sałatka makaronowa typu ryżyk

• dania gorące serwowane przez szefa kuchni:

• płonąca szynka w warzywach z sosami

• kawa / herbata b/o

Za dodatkową opłatą serwujemy ciasta (pięć rodzai), napoje niegazowane, płonące szynki i owoce.

Dodatkowa opłata za przygotowanie stołu wiejskiego.

Telefon kontaktowy:

Sebastian 501 017 153

Każde menu ustalane jest indywidualnie przed imprezą. Zawsze jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje zmian.