Danie główne do wyboru:
• zupy:
◦ rosół
◦ rosół królewski
◦ orzechowa z tiftelami
◦ kremy (z grzankami lub bez):
• szparagowy
• borowikowy
• brokułowy
• pomidorowy
• cukiniowy
• drugie danie:
• juki nadziewane pieczarkami
• pieczona karkówka
• kotlet devolay
• pierś grillowana w sosie estragonowym
• kotlet schabowy
• rolada schabowa nadziewana (pieczarki, boczek, suszone pomidory, brokuły)
• kieszonka drobiowa nadziewana (pieczarki, brokuły, szpinak, mozzarella)
• sosy:
• pieczeniowy
• pieczarkowy
• estragonowy
• grzybowy
• surówki:
• czerwona kapusta
• marchew
• mizeria
• biała kapusta
• dodatki:
• ziemniaczki z wody
• frytki
• talarki
• kopytka opiekane
• risotto
• ryż
• kasza
• kluseczki
• desery:
• lody z bitą śmietaną i owocami
• gruszka po słowińsku
• szarlotka z bitą śmietaną
• przekąski ciepłe:
• zupy:
• gulaszowa
• strogonoff
• żurek
• kapuśniak
• barszcz z pasztecikiem
• dania na ciepło:
• pstrąg w migdałach
• filet z dorsza w cieście piwnym
• szaszłyki
• pałki drobiowe na ostro
• udka pieczone
• mix kotletów (devolay z serem, mielony z soczewicą, kotlet syryjski)
• przekąski zimne:
• półmisek mięs pieczonych:
• schab ze śliwka lub morelą, z pieczarkami
• pasztet z borowikami
• faszerowany boczek
• galantyna drobiowa z warzywami
• galaretki drobiowe
• nuggetsy w sezamie
• jajka nadziewane
• tortilla
• rolada szpinakowa
• pomidorki lub świeże ogórki nadziewane twarożkiem
• dania rybne:
• śledź w dwóch odsłonach
• ryba po grecku
• ryba po japońsku
• sałatki:
• grecka z fetą i oliwkami
• gyros
• jarzynowa/zawijana roladka w szynce
• makaronowa z łososiem
• curry z ryżem i kurczakiem
• ser mozzarela z pomidorami
• brokułowa posypana słonecznikiem
• sałatka z piersi kurczaka, ananasa i selera naciowego
• sałatka makaronowa typu ryżyk
• dania gorące serwowane przez szefa kuchni:
• płonąca szynka w warzywach z sosami
• kawa / herbata b/o
Za dodatkową opłatą serwujemy ciasta (pięć rodzai), napoje niegazowane, płonące szynki i owoce.
Dodatkowa opłata za przygotowanie stołu wiejskiego.
Telefon kontaktowy:
Sebastian 501 017 153
Każde menu ustalane jest indywidualnie przed imprezą. Zawsze jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje zmian.